Koninklijke Rederijkerskamer De Goubloem vzw

©  officiële website van de Koninklijke Rederijkerskamer De Goubloem vzw

0445.740.239 - BE65 4347 2554 0196 - KREDBEBB

Jon Igartua y Porres, Nieuwe Rolleweg 52, 1800 Vilvoorde - 0475 91 03 83

facebook - mail - web - webmaster

 

Op zoek naar het hart van David

 

De 12-jarige Darcy heeft het niet makkelijk thuis. Er is weinig geld en haar ouders maken steeds ruzie. Haar enige redding is haar oudere broer, David, die ook dol op haar is. Maar als David voor het eerst verkering krijgt, is hij verblind door verliefdheid en besteedt geen aandacht meer aan Darcy. Ze hebben een enorme ruzie en Darcy vlucht weg. Als David achter haar aan rent om zijn excuses aan te bieden, wordt hij aangereden en verongelukt hij. Omdat dat zijn wens was, wordt zijn hart getransplanteerd. Gebukt onder schuldgevoelens gaat Darcy geloven dat als ze het hart van haar broer kan vinden, ze hem op een bepaalde manier terug kan vinden. En zo begint de zoektocht naar het hart van David. Samen met haar beste vriend Sam (een jonge goochelaar en would-be Harry Houdini) beginnen ze aan een tocht vol avonturen. Ze vindt niet alleen het hart...

CHERIE BENNETT

 

Zij is geboren in 1960 in Buffalo, New York en opgegroeid in Detroit. Bij Cherie Bennett lag het schrijven van stukken niet meteen in haar focus. Meestal bekend als de Big and Tall Barbie Doll (grote, lange Barbie pop) liep zij school bij Wayne State University en University of Michigan in de beginjaren rond 1980. Zij werkte vaak als actrice, deed mee in nationale musical tournees, regionale theaterproducties zoals When You Comin' Back, Red Ryder? van Mark Medoff of de revival van Twenty-Seven Wagons Full of Cotton van Tennessee Williams.

Zij startte zelf een eigen improvisatietrio op Zaniac en stond in de backing vocals voor John Mellencamp en in haar eigen toneelwerk Honk Tonk Angels.

Als zij niet schrijft, gaat zij lezen (memoires, medische mysterie- en showbizverhalen), bioscopen en theaters bezoeken, de kookkunst beoefenen, aan politiek doen of webshoppen. Zij woont momenteel met haar zoon in Los Angeles.

Zij heeft vele pseudoniemen zoals C.J. Anders, Carrie Austen. Gedurende vele jaren schreef zij samen met Jeff Gottesfeld onder het gezamelijk pseudoniem Zoey Dean.

Haar vader was de auteur van The Twilight Zone, Route 66 en You Show of Shows van Sid Caesar.

Sedert 2011 is zij Artistiek Directeur bij Amusings Productions in Sherman Oaks.

Yora STAPPERS & Jonas lembrechts

 

Yora Stappers en Jonas Lembrechts nemen dit jaar opnieuw met veel plezier de duobaan als regisseur van de Gouknopjes op zich. Voor ze vorig jaar voor de eerste keer aan het roer van de Gouknopjes kwamen te staan, schreef en regisseerde Jonas (°16 juli 1990) al verschillende jaren. Yora (°28 oktober 1993) was daarbij telkens op en/of naast het podium een onmisbare factor om het succes van deze projecten te garanderen. Voor Jonas begon zijn acteurscarrière op zijn zestiende. Zijn eerste zelf geschreven theaterstuk zag dan weer het levenslicht kort na zijn achttiende verjaardag. Sindsdien wisselde hij passages op en naast het podium met elkaar af en volgden er nog verschillende eigen theaterwerken.  Yora hield ook na na haar voordrachtopleiding aan de academie de toneelmicrobe vast en stond sindsdien jaarlijks op de planken.

©  officiële website van de Koninklijke Rederijkerskamer De Goubloem vzw

0445.740.239 - BE65 4347 2554 0196 - KREDBEBB

Jon Igartua y Porres, Nieuwe Rolleweg 52, 1800 Vilvoorde - 0475 91 03 83

facebook - mail - web - webmaster